CSR COMMITMENT

To produce and distribute high-quality products using French suppliers whenever possible

We are committed to local producers with whom we have established long-term relationships based on sustainable farming practices, particularly for blackcurrants and gentian roots. We grow our vervain at the Pagès distillery, and our plot of land is currently undergoing conversion to organic agriculture. For the production of our liqueurs and syrups, we have chosen to select French alcohol and sugar from sugar beet. Our R&D team is committed to the naturalness of the recipes, favouring the use of natural colouring agents.

To contribute to economic and social development and the preservation of the region’s environment

We are committed to developing our products with local companies: we have always worked in partnership with fruit producers (blackcurrants) and farmers (gentian) based in the region who share our desire to preserve the environment. We are committed to working with local suppliers for our glass bottles and labels in order to reduce transport and promote the local economy. We use ESAT organisations (encouraging the integration of people with disabilities) for the maintenance of our green spaces and the creation of promotional materials. We are a company on a human scale, close to its employees and committed to the sustainability of local employment.

To share a historical and rare know-how

For more than 20 years, we have been a committed player in Spirit tourism with the creation of tours of our production sites to showcase the unique ancestral expertise of distillation and the maceration of fruit, plants and spices associated with their native regions. Our tourist sites have been awarded the Tourism & Handicap label, which rewards companies that are committed to making their sites accessible. Our company has been awarded Entreprise.

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

Fermé en JANVIER
FÉVRIER
MARS 
AVRIL
MAI À OCTOBRE
du 1er novembre au 13 novembre & du 18 décembre au 31 décembre
du 14 novembre au 18 decembre

Horaires d’ouverture :

Horaires d’ouverture :

Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

Visite guidée uniquement sur réservation auprès de l’Office de Tourisme Terres de Seine :

01 30 74 60 65 – www.terres-de-seine.fr

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
Pour découvrir d’autres expériences, rendez-vous ici.