Negroni 43

Ingredients

  • 4 cl Maurin Quina
  • 3 cl Salers Gin
  • 2 cl de Salers 16°
  • 1 small spoon Supercassis 20°

Method

  • Pour over crushed ice in the glass.
  • Twist with a spoon.
  • Garnish with orange zest.

Production

Once pulled from the ground the roots are washed and crushed before maceration in alcohol for several weeks to get the right colour and some of the aromas such as its characteristic bitterness.

After racking the infusion (maceration juice), the roots are placed in copper stills to be heated in bain-marie distillation. The distillate is blended with the initial maceration and a subtle bouquet of spices & botanicals. It is then placed in a Limousin oak vat where it ages for more than three years.

Finally, balancing is the ultimate stage. The distiller adds water, neutral alcohol and a little sugar to achieve the 16%, 20% or 25% final alcohol content. SALERS Gentian is not a fermented beverage and gives testimony to the original recipe based on superfine alcohol.

History

In 1885, the distiller Alfred Labounoux was inspired to create a completely new liqueur using yellow gentian, collected in Auvergne on the slopes of Puy Mary, near the village of Salers.

Salers quickly became popular throughout Auvergne and Limousin.

Between the World Wars, the inhabitants of Auvergne and Corrèze introduced the liqueur to Paris, where it was so successful that production facilities were set up in La Garenne-Colombe and then in Puteaux.

After the war, the Salers distillery continued to flourish.

In 2006, the Salers distillery joined the VEDRENNE family group. Salers is now produced in Turenne, near Brive-la-Gaillard.

The brand’s founders understood the value of advertising very early on, and Salers has a wonderful history of advertising campaigns. In 1938, Salers was one of the main sponsors of the Tour de France.

Our gentian salers is made from gentian grown in open fields of auvergne

It takes gentian some twenty years to reach adult size and it only blooms once every two years.

Due to our sustainable agriculture policy, the roots are pulled manually to respect the nearby Auvergne flora, pastures and ecosystem.

Once pulled from the ground the roots are washed and crushed within 24 hours straight after collection.

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

OCTOBRE / NOVEMBRE / MARS : Sauf vacances scolaires, ouvert tous les jours aux mêmes horaires
DÉCEMBRE / FÉVRIER : Sauf vacances scolaires, ouvert tous les jours aux mêmes horaires

Fermé en JANVIER

AVRIL / MAI

Juin / Juillet / Août / Septembre 

Horaires d’ouverture :

Horaires d’ouverture :
Les dimanches 05, 12, 19 et les lundis 6, 13 et 20 décembre : 10h – 12h30 /14h30 – 18h
Fermeture annuelle : Du samedi 1er Janvier 2022 au lundi 17 Janvier 2022 inclus

Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

​Visite guidée uniquement sur réservations auprès de l’Office de Tourisme de Poissy au : 01 30 74 60 65

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
Fermeture annuelle : du Lundi 3 Janvier au Dimanche 9 Janvier inclus. 

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Notre boutique est ouverte du mardi au samedi de 10h30 à 13h et de 14h30 à 17h.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
Pour découvrir d’autres expériences, rendez-vous ici.