Published on 07/07/2025

DELOYRE, Our Whisky aged in France

A little history

The word “whisky” comes from the Scottish Gaelic uisge beatha, meaning “brandy”. According to Charles MacLean, the first reference to whisky dates back to 1494, when King James IV decided to give brother John Cor eight measures of malt to create a brandy. We don’t know the reason behind the king’s decision, but it was probably for medicinal purposes. In 1916, the Immature Spirits Act declared that spirits made in Scotland and Ireland must be aged for three years before they can bear the name whisky. Subsequent rectifications were brought together in the Scotch Whisky Act of 1988, later supplemented in 2009 by the Scotch Whisky Regulations.

Whisky today

Since the 2000s, whisky has been back in the spotlight, thanks to historic distilleries (Scotland, Ireland, USA and Canada), but not only. In fact, many other countries have also embarked on this adventure: Taiwanese, Japanese, Indian and French whiskies are now enjoyed all over the world.

Discover our DELOYRE Whisky

Inspired by its expertise in traditional spirits, Distillerie des Terres Rouges imports a blend and ages DELOYRE in French oak barrels. Left to rest for several months by our Maître de Chai, it develops a malty, dry aromatic field and a coppery note.

The name DELOYRE refers to the Corrèze river not far from the distillery.

TASTING NOTES

  • Color: amber
  • Nose: coffee and malty notes
  • Flavor: the full roundness of the wood and a well-balanced mouthfeel.

How to serve it?

Our Deloyre whisky can be served as an aperitif or digestif, dry or on the rocks.

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

Horaires Boutique Collonges 2023-2024
Horaires d’ouverture :
Horaires d’ouverture :

Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

Visite guidée uniquement sur réservation auprès de l’Office de Tourisme Terres de Seine :

01 30 74 60 65 – www.terres-de-seine.fr

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites et les animations estivales.

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
Pour découvrir d’autres expériences, rendez-vous ici.