Published on 04/07/2025

BIRLOU LIQUEUR WINS THE GOLD MEDAL AT THE CONCOURS GÉNÉRAL AGRICOLE

THE CONCOURS GÉNÉRAL AGRICOLE...

This year, during the International Agricultural Show, the 130th edition of the Concours Général Agricole took place. This competition celebrates the richness and diversity of flavors, showcasing French local products, wines, and livestock, while rewarding producers committed to taste and quality — promoting French excellence and craftsmanship.

Each year, five competition categories are awarded:

  • The breeding animal competition, rewarding France’s best breeding animals since 1870
  • The wine competition, a benchmark in the wine world
  • The product competition, a reference event and mark of quality since its inception
  • The young professionals competition, revealing new talent through five dedicated contests
  • The agroecological practices competition, which honors the agroecological balance achieved by farmers on their grasslands

To ensure quality results, the jury is made up of professionals and consumers, all trained to refine their palates and accurately assess the products entered into the competition.

...VEDRENNE AWARDED

VEDRENNE has been participating in this competition for over twenty years and has already received numerous medals, reflecting the care taken in product development and quality.

This year, a new medal has been added to VEDRENNE’s list of awards.

Redesigned in 2022 to highlight its two main ingredients, apple and chestnut, as well as its region of origin, Le Birlou liqueur was awarded the gold medal at this latest edition of the CGA.

Thanks to a unique taste combining the indulgence of apple and the smoothness of chestnut, Le Birlou transported the judges to the chestnut groves of Cantal.

TASTING NOTES

Its color : Amber

Its nose : Indulgent aromas of apple and chestnut with a hint of vanilla.

Its flavor : All the indulgence of apple followed by the smoothness of chestnut.

BIR-LOOK-AFTER-ME

3 cl Le Birlou liqueur

3 cl Tequila

0.5 cl Lemon juice

0.5 cl Lime juice

Shake all ingredients and pour into a cocktail glass with crushed ice.

 

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

Horaires Boutique Collonges 2023-2024
Horaires d’ouverture :
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Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

Visite guidée uniquement sur réservation auprès de l’Office de Tourisme Terres de Seine :

01 30 74 60 65 – www.terres-de-seine.fr

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites et les animations estivales.

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
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