Published on 07/07/2025

IZARRA, the iconic brand from the Basque Country, revisits its recipe

After several months’ work with the master distiller, the iconic recipe for Izarra Basque Country liqueur has been restored to its original taste.

The recipe has been reworked to produce a distillate with a higher plant concentration and lower sugar content. Izarra Vert has always been made from a more concentrated distillate of plants, spices and a double maceration of walnut brou and prunes.

After passing through a copper still, Armagnac is added to the distillates.

The Result:

  • Amplitude and length on the palate
  • Exceptional aromatic complexity
  • Its almond-green color highlights the naturalness of the plants.

IZARRA, AN ICONIC BRAND

Created in 1906 in Hendaye by pharmacist and botanist Joseph Grattau, Izarra is the emblematic liqueur of the Basque Country. It began to flourish when it moved to Bayonne on the eve of the First World War. Very early on, it established a Basque identity (IZARRA means star in Basque), becoming a symbol of the Basque Country as well as the flagship of French liqueurs. In 2018, distribution of the IZARRA brand was entrusted to the VEDRENNE group. Its distillation in the Nouvelle-Aquitaine region brings it closer to its origins.

IZARRA, MENTHOLATED HERBAL LIQUEUR

COLOR

Izarra reveals a beautiful green color that highlights the herbal character of this liqueur.

NOSE

On the nose, Izarra offers fresh, mentholated and camphorated notes, with a hint of spice.

TASTING

On tasting, a beautiful amplitude and harmony of flavors emerge, offering a fine balance between the freshness and intensity of the plants.

OTHER RECIPES AVAILABLE

BEKO: 3 cl Izarra Vert – 8 cl Rosé de Gascogne – 4 cl Tonic

TIK’IZARRA : 3 cl Izarra Vert – 1 cl orgeat syrup – 8 cl pineapple juice – 1 cl lime juice

BASQUIANO: 4 cl Maurin Quina/Red Vermouth – 2 cl Izarra Jaune – 1 cl Salers 16° – 2 cl sparkling water

IZA GORRIA: 2.5 cl Izarra Jaune – 1 cl Vedrenne Supercassis 20° – 10 cl Tonic

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

Horaires Boutique Collonges 2023-2024
Horaires d’ouverture :
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Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

Visite guidée uniquement sur réservation auprès de l’Office de Tourisme Terres de Seine :

01 30 74 60 65 – www.terres-de-seine.fr

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites et les animations estivales.

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
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