Published on 04/07/2025

A NEW SYRUP FROM VEDRENNE!

Cinnamon is the star spice of our winters, adding a warm, spicy aroma to hot drinks and sweet dishes. At VEDRENNE, we offer you our new Cinnamon Syrup, ideal for all your typical autumn drinks and sweets, but not only! Discover in this article some new and original recipe ideas.

A LITTLE HISTORY

Cinnamon is one of the oldest spices consumed. It is mentioned in Chinese, Indian, Mesopotamian, Egyptian, Greek and Roman writings as far back as the 2nd millennium BC. It was renowned for its aromatic, olfactory and medicinal properties. A range of qualities that make it a choice ingredient.

Long considered a luxury spice, access to it became available to the entire European population from the Renaissance onwards. A phenomenon that guarantees it a lasting place in the French culinary landscape through its tarte tatin, pain d’épice and Alsatian bredeles.

OUR CINNAMON SYRUP

Rediscover the sweetness and comforting flavor of cinnamon with VEDRENNE Cinnamon Flavor Syrup.

TASTING NOTES

ITS COLOR : Gold.

ITS NOSE : Peppery, spicy notes.

ITS FLAVOR : Spicy, comforting taste of cinnamon.

OUR RECIPE IDEAS

ICED COFFEE WITH CINNAMON

2.25 cl VEDRENNE Vanilla Syrup

1.25 cl VEDRENNE Cinnamon Syrup

12 cl milk

1 espresso

ice cubes

Prepare an espresso and allow to cool to room temperature. Place the ice cubes in a shaker, add the cold milk and shake.

Pour the syrups into a mug, followed by the ice-cold milk.

Wait for the milk and foam to dissociate, then pour in the espresso.

Decorate with coffee beans and serve with a cinnamon roll.

BURN BOURBON BURN

6 cl Bourbon

0.75 cl Cinnamon Syrup VEDRENNE

0.75 cl Maple syrup

6 cl apple juice

3 dashes Angostura bitter

3 dashes fee foam

cinnamon powder

Shake all ingredients and strain into an old-fashioned glass filled with ice cubes.

Add the Angostura and garnish with a dehydrated apple and cinnamon.

VEDRENNE IS…

expertise and know-how as a liqueur maker since 1923
a unique relationship with local producers
a rigorous selection of the best fruits, plants and spices
a unique and intense taste in aperitifs and cocktails
a brand recognized by the Entreprise du Patrimoine Vivant label

Visite guidée des burons tous les jours sauf le vendredi. durée 1h30 à 2h, tarif 5 € / adulte et 3 € / enfants de 8 à 12 ans.

C’est dans une tradition familiale que les Burons de Salers vous accueilleront sur leurs terres pour la découverte de leurs deux burons où vous attendent des visites guidées sur 260m² d’exposition, des dégustations, des repas…

SUR RESERVATION “LA TRUFFADE” Repas du buronnier dans un cadre exceptionnel

Repas tous les jours à midi (sur réservation), pass sanitaire obligatoire

Accueil des groupes sur réservation.

Horaires Boutique Collonges 2023-2024
Horaires d’ouverture :
Horaires d’ouverture :

Plongez dans l’univers de la liqueur du Noyau de Poissy avec une visite guidée sur les secrets de sa fabrication et profitez d’une dégustation de liqueurs ou sirops.

Visite guidée uniquement sur réservation auprès de l’Office de Tourisme Terres de Seine :

01 30 74 60 65 – www.terres-de-seine.fr

Plongez dans l’univers de la Verveine du Velay en vous rendant à la Distillerie Pagès, profitez d’une visite interactive sur sa culture et son histoire à travers les siècles, et d’une dégustation des produits Pagès.

Les réservations sont obligatoires pour les visites et les animations estivales.

Plongez dans l’univers du cassis avec une visite pédagogique et gourmande sur sa culture, son histoire à travers les siècles, et profitez d’une dégustation des produits Vedrenne.

Les réservations sont obligatoires pour les visites. Le nombre de personnes par visite est désormais limité.
Pour découvrir d’autres expériences, rendez-vous ici.